Előfizetői tartalom

Micsoda?! Nem csökken a magyar államadósság?

Veszélyben a csökkenő államadósság, ha ugyanis a magyar hatóságok végül az Eurostatnak engedve az Eximbankot az államháztartási körön belülre sorolják át, akkor 2015-ben emelkedő adósságráta adódik és gyakorlatilag stagnálás a 2013-2015-ös időszakban. Ez ugyan az adósságszabályok tekintetében nem okoz problémát, azonban az idei évben a kormánynak nem lesz könnyű dolga.

A magyar államháztartás számai rendszeresen átesnek felülvizsgálaton, a legtöbb esetben ezeknek nem jut kiemelt figyelem, mivel nem jelentősek összegben. Legutóbb idén szeptember végén történt ilyen revízió, mivel lezárult az Európai Unió statisztikai hivatalával folytatott tárgyalások újabb köre (de közben a GDP-adatok is változtak). Ennek következtében a magyar hatóságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés