Előfizetői tartalom

Nem kérdés, hogy az olcsóbb IMF-hitelt kellene választani

A forintpiac már nagyjából beárazta az áprilisra, komplikációk esetén májusra várható EU/IMF- hitelmegállapodás létrejöttét, de a kamatpiacon lehet még tartalék csökkenésre a jegybanki kamatvágások még nagyobb beárazása miatt - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu-nak adott interjúban Pasquale Diana. A Morgan Stanley régiós országokért felelős vezető elemzője szerint kétségtelenül benne van a pakliban, hogy a magyar piacokra nehezedő nyomás enyhülése miatt a kormány végül kitáncol a nemzetközi szervezetekkel kötendő megállapodásból, de két fő ellenérve is van arra, hogy ez várhatóan mégsem következik be. A vezető elemző szerint Magyarországnak arra kellene törekednie, hogy a lehető legalacsonyabb kamatszint mellett vonjon be forrásokat az adósságfinanszírozásra és ha ezt az IMF-hitel tudná biztosítani, akkor azt kellene elfogadni. Elismeri azonban, hogy a kormány más szempontokat is mérlegel, hogy mozgásterét fenntartsa.

Pasquale Diana is részt vesz az egyik panelbeszélgetés résztvevőjeként a Portfolio.hu március 8-i Forint, Válság, Államadósság című konferenciáján. További részletek az eseményről: Portfolio.hu: Mi az ön alap forgatókönyve a magyar kormány és az EU/IMF páros közötti hiteltárgyalások menetrendjéről? Mikorra tudja Magyarország megkötni az erről szóló megállapodást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés