Előfizetői tartalom

Amerikai elnökválasztás: hogy áll a verseny egy héttel a választás előtt?

Donald Trump amerikai elnök csökkentette némileg lemaradását demokrata kihívójával, Joe Bidennel szemben az egy hét múlva esedékes választáson. Az országos szavazatok és az elektori kollégium jelenlegi legvalószínűbb megoszlása alapján akár győztest is hirdethetnénk, a valóságban azonban a verseny sokkal kiélezettebb. Egy héttel az elnökválasztás előtt frissítettük múlt heti helyzetértékelésünket: mutatjuk, most mekkora Trump lemaradása, és mennyit sikerült lefaragnia egy hét alatt.

Amerika jövő hét kedden elnököt választ – legalábbis azok, akik nem adták le a szavazatukat eddig, több mint 60 millió választó ugyanis ezt már megtette a választás előtt, többségében a demokratákra igaz ez. A választási hajrában naponta több közvélemény-kutatás is készül, az ügynökségek így próbálják minél pontosabban meghatározni a választás lehetséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés