Előfizetői tartalom

Amerikai elnökválasztás 2020: elszabadulhat a pokol, ha szoros lesz az eredmény

A mai elnökválasztás számos olyan kihívást tartalmaz, amely történelmi jelentőségű: a koronavírus-járvány miatt rengetegen szavaznak levélben, így lehet, hogy napokig nem tudjuk majd a szavazás eredményét. Donald Trump elnök kampánya során számtalanszor kritizálta a levélszavazási rendszert és nem volt hajlandó kijelenteni azt sem, hogy átadja a hatalmat Joe Bidennek, ha ellenfele nyer. Bár a piac és a közvélemény-kutatók is sokáig fölényes demokrata győzelemre számítottak, a legfrissebb pollok szerint lehetséges, hogy sokkal szorosabb lesz az eredmény. Előfordulhat, hogy a vesztes megtámadja majd az eredményt, ez pedig olyan erőszakhullámot szülhet, ami egyesek szerint a teljes Egyesült Államokat destabilizálhatja. Az amerikai lakosság több mint fele számít erőszakhullámra, a nemzeti gárdát több államban mozgósították, a boltok kirakatait bedeszkázták és lerabolták a fegyverboltokat.

Elhúzódhat a szavazás A koronavírus-válság miatt rekordmagas azoknak a száma, akik levélben adják le a szavazatukat a ma esedékes elnökválasztáson: már több mint 93 millióan választották a voksolás ezen formáját. A részvétel is valószínűleg rekordmagas vagy rekordközeli lesz, több államban, például Hawaiiban vagy Texasban már napokkal ezelőtt többen szavaztak, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés