Előfizetői tartalom

Egy dologban teljesen egyetért Trump és Biden, és ez Magyarország számára is nagy lehetőséget jelent

Erőteljes kampányt látunk, a jelöltek különbőzősége mellett viszont van egy dolog, amiben teljes konszenzus van a republikánusok és a demokraták között: ez pedig a Kína-kérdés - mondta Szemerkényi Réka volt washingtoni magyar nagykövet, a Center for European Policy Analysis (CEPA) szakértője a Portfolio-nak adott interjúban. A beszélgetés során szóba került az amerikai elnökválasztás lehetséges hatása az EU és az USA közötti kapcsolatokra, Magyarországra külön kitértünk. A volt nagykövet emellett beszélt a kongresszusi választásokról és a két nagy párt általános helyzetéről is.

Úgy tűnik, Joe Bidennek egyértelműen más a világképe, mint Donald Trumpnak. Ön mit gondol, hogyan alakulhat az amerikai külpolitika, ha Biden nyer? Számíthatunk változásra? Szemerkényi Réka: A Biden elnökjelölt tanácsadói körében vallott külpolitikai értékelés Közép-Európára vonatkoztatva meghatározóan az Obama-időkben látottakhoz hasonló, itt nem lehet jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés