Előfizetői tartalom

Hatalmas meglepetés és óriási izgalmak az amerikai elnökválasztáson: Trump egy lépésre a győzelemtől

Joe Biden továbbra is hisz a győzelmében, de Donald Trumpnak van oka inkább örömre a hivatalosan még mindig nem lefutott elnökválasztáson. A felmérések jelentős Biden-előnyt mértek, ehhez képest most sima Trump-győzelem van kilátásban, de sok fontos csatatér-államban (például Michiganben és Pennsylvaniában) még rengeteg levélszavazat hiányzik. A kérdés, elég lesz-e ez ahhoz, hogy megfordítsa Biden tetemes lemaradását - valószínűbbnek látszik, hogy nem. Két megállapítást teszünk: egyrészt rövid távon biztosan jön az a bizonytalanság és legitimációs hiány, amitől sokan féltek, másrészt a közvélemény-kutatók sokkal nagyobbat égtek, mint 4 éve. Közben a szerda reggeltől érkező fejlemények új fordulatot mutatnak.

UPDATE: Szerda, 11:30 A reggel óta eltelt fejlemények újabb fordulatra engednek következtetni, ugyanis Biden fontos államokban tudott fordítani és dolgozta le korábbi hátrányát. Érdemes ezért a folyamatosan frissülő cikkünket nyomon követni: Kapcsolódó cikkünk 2020. 11. 04. Amerikai elnökválasztás 2020: Drámai fordulatok a szavazáson, egy hajszálon múlik a Trump-Biden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés