Előfizetői tartalom

Trump-előnyből Biden-fordítás – hogy állunk, mire figyeljünk minden idők legizgalmasabb elnökválasztásán?

A reggeli órákban úgy tűnt, Donald Trump republikánus elnök előnye behozhatatlan az elnökválasztáson, de a tagállamok közötti eltérő dinamikák és a levélszavazatokban látott demokrata dominancia nagyobb volt, mint amire számítani lehetett. Ezért most már Joe Biden számít esélyesnek, de még mindig nem beszélhetünk lefutott választásról. Mutatjuk, mire kell nagyon figyelni a következő órákban-napokban, és hogyan alakulhatnak az egyes forgatóköynvek.

Magyar idő szerint hajnalban úgy nézett ki, hogy a kezdetben látott Biden-dominancia után (amit feltehetően az előzetesen beérkezett levélszavazatok korai megszámolása okozott) a Trumpra leadott szavazatok aránya folyamatosan nőtt, Florida, Ohio és Texas nagyarányú megnyerése után pedig azonnal a 2016-os választás hangulata tért vissza: Trump akkor is megnyerte Floridát, majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés