Előfizetői tartalom

Nagyot tévedtek a felmérések: centiken múlott, hogy Biden győzni tudott Trump felett

Joe Biden megválasztott elnök kényelmes többséget szerzett az elektori kollégiumban Donald Trump hivatalban levő elnök felett, és előnye vélhetően tovább nő, ahogy a maradék államokban is lezárják a számlálást. Az gondolhatjuk az elektori térképre pillantva, hogy a választás sima volt, pedig Biden győzelme igazából ennél nehezen lehetett volna szűkebb. A felmérések tehát, amelyek sima Biden-győzelmet jósoltak, óriásit tévedtek - nagyobbat, mint 2016-ban. Biden szerencséje, hogy ezúttal számára kedvező helyen voltak relatíve pontosak.

Az idei amerikai elnökválasztás valóban sok szempontból precedens nélküli volt, és hozta azokat az izgalmakat, amelyeket vártunk tőle előzetesen. A felmérések sima Biden-győzelmet vetítettek előre, de a felmérések 2016-ban is jelentősen alulmérték Trumpot, így ebből nem indulhattunk ki. Mindenesetre a választás esélyese Joe Biden volt, és bár Trump sem volt esélytelen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái