Portfolio signature

Kiderült, mire költöttek a nagyvállalati IT-vezetők a koronavírus-válság idején

Portfolio
A KPMG idén is elvégezte átfogó globális CIO-felmérését, amelyből kiderül, hogy a a COVID-járványra és az ezt követő digitalizációs robbanásra milyen stratégia mentén válaszoltak az első számú informatikai vezetők. A tanulmány legfontosabb üzeneteit szedtük csokorba.

A COVID-világjárvány hatására a nagyvállalatok azonnali digitalizációs lépésekre kényszerültek, a kijárási korlátozások miatt napok alatt kellett többezer fős vállalatoknak home office-ba vonulni, a digitális frontendeken pedig azonnali fejlesztésekre kényszerültek, hogy ne álljon le teljesen a működésük egyik napról a másikra.

A transzformációs folyamatban nyilvánvalóan kulcsszerepet játszottak a legfelsőbb IT-döntéshozók, akiknek az újonnan felmerülő kockázatokkal, a munkafolyamatok átszervezésével és az ügyfelekkel történő kapcsolattartás csatornáival is foglalkozniuk kellett. A KPMG globális felmérésében mintegy 4200 CIO-t kérdezett meg 83 országban.  

A tanulmány banki informatikai vonatkozásáról Kórász Tamás, a KPMG partnere tartott előadást Banking Technology konferenciánkon. 

Nagyvállalati IT COVID-idején

  • Nagyobb IT-költségvetés
  • Megnövekedett kockázatok
  • IT-befektetések
  • Home office

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel követlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések