Előfizetői tartalom

Kiderült, mire költöttek a nagyvállalati IT-vezetők a koronavírus-válság idején

Portfolio
A KPMG idén is elvégezte átfogó globális CIO-felmérését, amelyből kiderül, hogy a a COVID-járványra és az ezt követő digitalizációs robbanásra milyen stratégia mentén válaszoltak az első számú informatikai vezetők. A tanulmány legfontosabb üzeneteit szedtük csokorba.

A COVID-világjárvány hatására a nagyvállalatok azonnali digitalizációs lépésekre kényszerültek, a kijárási korlátozások miatt napok alatt kellett többezer fős vállalatoknak home office-ba vonulni, a digitális frontendeken pedig azonnali fejlesztésekre kényszerültek, hogy ne álljon le teljesen a működésük egyik napról a másikra.

A transzformációs folyamatban nyilvánvalóan kulcsszerepet játszottak a legfelsőbb IT-döntéshozók, akiknek az újonnan felmerülő kockázatokkal, a munkafolyamatok átszervezésével és az ügyfelekkel történő kapcsolattartás csatornáival is foglalkozniuk kellett. A KPMG globális felmérésében mintegy 4200 CIO-t kérdezett meg 83 országban.  

A tanulmány banki informatikai vonatkozásáról Kórász Tamás, a KPMG partnere tartott előadást Banking Technology konferenciánkon. 

Nagyvállalati IT COVID-idején

  • Nagyobb IT-költségvetés
  • Megnövekedett kockázatok
  • IT-befektetések
  • Home office

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés