Előfizetői tartalom

Donald Trump brutálisan eladósodott – Hogy kerülheti el az anyagi katasztrófát?

Hatalmas adósságot halmoztak fel Donald Trump cégei az elmúlt évek alatt, emellett minden jel arra mutat, hogy az elnök újraválasztási kampányának költségvetése is jelentős mínuszba fordult, az elhúzódó jogi csatározás miatt pedig folyamatosan nő a tartozásuk mértéke. Trump milliárdos, de vagyonának nagy része egy évek óta veszteséget termelő ingatlanbirodalomban hever, melyet nem lehet egyik pillanatról a másikra likvidálni. Pedig valamilyen megoldást ki kell majd találnia, hogy gyorsan pénzhez jusson, hiszen 1,1 milliárd dolláros vállalati adósságából mintegy 400 millió dollárt pár éven belül vissza kell törlesztenie. A januárban leköszönő elnöknek állítólag van már néhány új üzleti ötlete, de hosszabb távon nehezeítheti a helyzetét, hogy egy régi, bizalmas üzleti partnere, a Deutsche Bank szakítani akar vele.

Hatalmasra hízott Trump adóssága A Financial Times forrásai szerint a Trumphoz tartozó vállalkozások teljes adóssága 1,1 milliárd dollár lehet, a Washington Post a napokban írt arról, hogy ebből úgy 400 millió dollárnyi összeget két éven belül törlesztenie kell. Trump vállalatain keresztül 330 millió dollárral tartozik a Deutsche Banknak, ebből kb. 280 millió dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés