Előfizetői tartalom

Végső szakaszához érkezett egy újabb véres háború, de a legdurvább csata csak most indul meg

Megkezdték az etióp kormányerők Mekele ostromát. Az 500 ezer fős nagyváros a Tigré-régiót uraló Tigré Népi Felszabadítási Front központja, a mozgalom egykor Etiópia domináns politikai ereje volt, melyet 2012 után túrtak ki szép lassan az ország éléről. A harcokban egy nagyszámú, elkötelezett, helyi milícia áll majd szemben a légi és haditechnikai fölényt birtokló, jobban képzett kormányerőkkel. Pár napja azt ígérte a kormány, hogy tüzérséggel és tankokkal lövik majd a várost, a jelentős nemzetközi visszhang miatt viszont retorikát váltottak. Ennek ellenére az ENSZ vérfürdőre és rengeteg ártatlan áldozatra számít.

Döntő szakaszba érkezett a Tigréért folytatott háború Mekele látképe. Fotó: Getty Images A napokban körbezárták az etióp kormánykatonák Tigré-régió fővárosát, Mekelét és 72 órás ultimátumot adtak a lázadó régiót irányító Tigré Népi Felszabadítási Frontnak (TPLF), hogy adják meg magukat vagy megtámadják a várost. Az ultimátum szerdán lejárt és Abij...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés