Előfizetői tartalom

Ijesztő fenyegetés: iszlamista terroristák új generációja vette célba Európát

Az elmúlt hetekben Európa különböző pontjain elkövetett iszlamista merényletek a 2015-2016-ban tapasztalt dzsihadista terrorhullám legsötétebb napjait idézték fel. Nagy különbség azonban a négy-öt évvel ezelőtti csoportosan elkövetett, egyszerre több helyszínre lecsapó lőfegyveres, illetve robbantásos támadásokhoz képest, hogy most magányos – és jellemzően késsel támadó – elkövetők voltak a terrorakciók végrehajtói. Az Iszlám Állam (ISIS) szíriai és iraki kalifátusának bukását követően hazatérő európai ISIS-harcosok komoly fenyegetést jelentenek az európai országok számára.

„Ketyegő időzített bombák” – a november 2-i bécsi dzsihadista terrortámadás után e szavakkal írta le Sebastian Kurz osztrák kancellár, hogy mit jelenthet Európa számára az a több ezernyi EU-állampolgár, aki az utóbbi években az Iszlám Állam (ISIS) seregében Szíriában és Irakban harcolt, és az ISIS kalifátusának tavaly márciusi bukása után most hazatér Európába....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés