Előfizetői tartalom

60 fős halálosztag és egy robotfegyver végezhetett a világ egyik legveszélyesebb atomtudósával

Szivárognak a részletek Mohszen Farizade iráni atomtudós meggyilkolásával kapcsolatosan, de egyelőre elég sok az ellentmondás. Egyes források szerint a merényletet egy 62 fős halálosztag vitte véghez, más források szerint viszont egy távirányított fegyverrel ölték meg a tudóst, amit egy önrobbantó autóba szereltek. Ez idén már a sokadik olyan támadás, amely Irán stratégiai fontosságú vezetőit vagy komplexumait érte; a perzsa ország dühöng, de meglepő lenne, ha erőszakos fenyegetéseken kívül bármilyen retorzióval élnének újabb kulcsfontosságú vezetőjük elvesztése miatt.

Így zajlott a támadás Péntek este ütöttek rajta Mohszen Farizade iráni atomtudós konvoján fegyveresek, a tudóst a nyugati országok az iráni nukleáris fegyver kifejlesztését célzó titkos program egyik vezetőjeként tartották számon.    Kapcsolódó cikkünk 2020. 11. 27. Meggyilkolták a titkos iráni atomprogram vezető tudósát Az iráni médiában és a politikusok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés