Előfizetői tartalom

Eljött a globális terrorizmus ötödik hulláma? - Egyre több a szélsőjobboldali támadás

Miközben az utóbbi években csökkent az iszlamista terrortámadások száma Nyugat-Európában és az USA-ban, addig a szélsőjobboldali terrorcselekmények terén azt látni, hogy egyre több ilyen támadást követnek el az Atlanti-óceán két partján. Franciaországban az október végi nizzai iszlamista késelés után pár órával a rendőröknek egy fegyverrel fenyegetőző jobboldali szélsőségest kellett likvidálniuk Avignonban. Szakértők szerint félő, hogy egyre inkább egy egymást kölcsönösen radikalizáló ördögi kör alakulhat ki a dzsihadista merényletek és a globális terrorizmus ötödik hullámaként is felfogható szélsőjobboldali terror között.

Pár órával az október 29-i, három halálos áldozattal járó nizzai késes dzsihadista terrormerénylet után Avignonban a rendőrök lelőttek egy fegyverrel fenyegetőző férfit. Az első sajtóbeszámolók még arról szóltak, hogy feltételezhetően egy újabb iszlamista merényletet sikerült megakadályozniuk a rendőröknek, ami bele illett volna a szeptember vége óta tartó franciaországi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái