Előfizetői tartalom

Bejelentették: több mint 300 újfajta katonai járművet szerez be a Honvédség

Újfajta 4x4-es katonai jármű fejlesztése, gyártása és a Honvédségen belüli rendszeresítése indul meg Magyarországon – jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos egy mai sajtóeseményen. Több mint 300 új katonai járművet kapnak majd a magyar katonák, a projekt alapját a török Nurol Makina adja a Rheinmetall bevonásával továbbfejlesztett járműcsaládnak. A típus Gidrán névre hallgat.

Még 2018-ban indult meg újfajta 4x4-es katonai járműcsalád beszerzése a Honvédség számára, a Nurol Makina török védelmi vállalattól első körben 10 darabot vásárolt a magyar haderő. Mind a 10 jármű már Magyarországon van. A 10 jármű a Nurol Makina Ejder Yalcin nevű MRAP-jének hazai igényekre konfigurált változata, itthon Gidrán néven kerülnek rendszeresítésre. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés