Előfizetői tartalom

"Gyalázatosnak" nevezte Trump a megszavazott gazdaságösztönző csomagot, a vétójával fenyeget

MTI
Donald Trump amerikai elnök nagyon elégedetlen a koronavírus-válság ellensúlyozására hivatott, 892 milliárd dollár összegű gazdaságösztönző csomaggal, amelyet a kongresszus hosszú vita után nagy aránnyal megszavazott, és mindenki arra számított, hogy az elnök is támogatja, ezért aláírja. A Twitterre kedden feltett egyik videójában azzal fenyegetett, hogy megvétózza, ha nem változtatnak rajta.

Trump "gyalázatosnak" nevezte a csomagot amiatt, hogy szerinte nagyon kis összegeket tartalmaz az amerikai magánemberek és az életben maradásért küzdő éttermek támogatására, miközben felesleges kiadások vannak benne, túl sok támogatás jut például külföldi országoknak. Mint mondta, egyáltalán nem ilyet várt. Pedig pénzügyminisztere, Steven Mnuchin figyelemmel kísérte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés