FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Csúcskategóriás harcjárművek, repülők, rakétarendszerek - Történelmi év volt ez a magyar haderőfejlesztésben

2020 mind a magyar hadiipar, mind pedig a Honvédség fejlesztésének szempontjából történelmi év volt. Csak hogy néhányat említsünk az idei év legnagyobb bejelentései közül: hazánk a világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárművét rendszeresíti és gyártja majd, ezen kívül új 4x4-es katonai járművek, kézifegyverek és páncélzati elemek gyártásába is belefog a magyar hadiipar. A Honvédség eszközparkja bővül még új légvédelmi rakétarendszerekkel, radarokkal és szállítórepülőkkel is, illetve elkezdtek megérkezni a korábban rendelt Leopard-harckocsik és H145M többcélú katonai helikopterek is. Nézzük végig az idei év legfontosabb hazai vonatkozású hadiipari, haderőfejlesztési híreit.

Lynx-gyártás és rendszeresítés Az idei év egyik legnagyobb haderőfejlesztési fejleménye a német Rheinmetall-vállalattal kötött megállapodás volt, melynek fejében Zalaegerszegen egy Lynx gyalogsági harcjárműveket gyártó üzem létesítése indult meg. A harcjármű a világ egyik legkorszerűbb típusa, gyártása 2023-tól indulna és 218 darabot a Honvédség is rendszeresítene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés