Előfizetői tartalom

Tragédiák egész sorozatát hozta az amerikai demokrácia egyik legsötétebb napja

Többen az amerikai demokrácia egyik legsötétebb napjaként jellemzik a tegnapi napot, amikor Donald Trump elnök támogatói több ezren a Capitolium köré vonultak, majd betörtek és összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, valamint megrongálták az épületet. A kongresszus épp az elektori szavazatokat számolta össze az ülésteremben, melynek eredményeképpen Joe Biden elnökválasztási győzelmét deklarálták volna. Az esemény során négyen meghaltak, több mint ötven embert tartóztattak le és több súlyos sérültet is kórházba szállítottak. Ebben a cikkben összegeztük az idáig vezető utat és az elmúlt órák történéseit.

2020. november 3-án került sor a 46. amerikai elnök megválasztására. Bár Donald Trump inkumbens elnök alulmaradt kihívójával, a demokrata Joe Bidennel szemben, nem volt hajlandó elismerni vereségét, arra hivatkozva, hogy a demokraták csaltak és a levélszavazati rendszer alkotmányellenes. December 14-én szavaztak le hivatalosan is az államok megbízásából az elektorok, január...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés