rendőr usa capitolium
Globál

Az FBI fegyveres tüntetésekre figyelmeztet Amerika-szerte

Portfolio
Donald Trump mindössze kilenc napig regnál még, azonban eltávolítási kísérlete miatt fegyveres tüntetések szerveződhetnek, és Joe Biden beiktatásakor is zavargások lehetnek – figyelmeztet az FBI az ABC News birtokába jutott dokumentum szerint.

Az FBI által kiadott figyelmeztetést 50 állam rendfenntartóinak küldték ki, ebben arra figyelmeztetnek, hogy fegyveres tüntetések kezdődhetnek Amerika-szerte. Az általuk szerzett információk hírszerzési forrásokból és ügynökségektől, illetve a közösségi médiából és más publikus és egyéb forrásból származnak.

Az FBi szerint a tüntetések már január 16-án elkezdődhetnek, és egy fegyveres csoport Washington D.C.-be utazását is említi a kiküldött dokumentum, ha Trumpot eltávolítanák hivatalából.

Bár a figyelmeztetést 50 államba küldték ki, nem mindenhol számítanak zavargásokra. A tüntetések január 16 és 20. között várhatóak, ebben az időszakban kerülhet sor Donald Trump eltávolítására, illetve 20-án lesz Joe Biden beiktatási ceremóniája.Az Egyesült Államok képviselőházának republikánus tagjai megakadályozták hétfőn, hogy a testület határozatban szólítsa fel Mike Pence alelnököt Donald Trump elnök elmozdítására.

Nancy Pelosi demokrata párti házelnök közölte, hogy a blokkolás után is fontolgatják a 25. kiegészítés alkalmazását, majd pedig az úgynevezett impeachmenthez (alkotmányos felelősségre vonási eljáráshoz) folyamodnak. Amennyiben Trumpot elítélik a mostani eljárás végeredményeként, megtilthatják neki, hogy induljon a 2024. évi elnökválasztáson.

(CNBC)

Címlapkép: a Capitoliumot védő rendfenntartók január 6-án. A címlapkép forrása: Getty Images News. 

dmker
rotorsandcams
iphonepro
tőzsde, grafikon, trend,
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
koronavírus 3D dimenzió