Előfizetői tartalom

Már ketyeg az óra: Joe Biden nem várhat sokáig az iráni atomalku újjáélesztésével

A kölcsönös erőfitogtatás jegyében teltek az év első napjai az utóbbi egy évben igen feszültté vált iráni-amerikai kapcsolatokban. Teherán a katonai erődemonstráción túl az urándúsítás szintjének emelésével, illetve egy dél-koreai tanker lefoglalásával küldött erőteljes üzenetet a 2015-ös iráni atomalkut feléleszteni kívánó leendő amerikai elnöknek. Joe Bidennek figyelembe kell vennie azt is, hogy a júniusi iráni elnökválasztáson várhatóan a jelenleginél keményvonalasabb politikus kerül majd az államfői posztra, akivel feltehetően nehezebb lesz megállapodásra jutni a Donald Trump által felmondott atomalku újjáélesztéséről.

Múlt héten csütörtökön ismét két amerikai B-52-es bombázó jelent meg a Perzsa-öböl térségében, ami két hónapon belül már a negyedik alkalomnak számít, ami jelzi, mennyire pattanásig feszült helyzet alakult ki az Egyesült Államok és Irán között az elmúlt hetekben. Washington amiatt fokozta a térségben lévő amerikai erők készültségét, mivel január 3-án volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés