Előfizetői tartalom

Mától kőkeményen megvámolja Amerika a francia és német termékeket

Portfolio
Amerikai idő szerint kedd éjféltől vet ki vámot az USA a német és francia repülőgép-alkatrészekre, illetve meghatározott borokra – írja a CNBC a tengerentúli vámhatóság bejelentése alapján. A két fél között régi vita húzódik a nagy autógyártók állami támogatásáról, az európai fél azt reméli, hogy Joe Biden beiktatása után megoldódhat a probléma.

Tizenhat éve kölcsönösen azzal vádolja egymást az USA és Európa, hogy tiltott állami támogatást nyújtanak repülőgépgyártó vállalataiknak, a Boeingnek és az Airbusnak. Tavaly úgy tűnt, hogy lezárulhat a vita, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) ugyanis engedélyezte mindkét félnek, hogy a tiltott támogatás miatt vámokat vessenek ki. Az amerikai vámok kedden lépnek életbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés