Előfizetői tartalom

Tíz éve nem készült ilyen kevés motor Győrben - Az Audik gyártása viszont a járvány ellenére is hasított

Portfolio
A koronavírus-járvány rendkívül nehéz helyzetbe hozta a globális autóipart tavaly, az első és második hullám megfékezése érdekében hozott szigorú intézkedések hatására jelentősen visszaesett az autók iránti kereslet a világban. Mindez hatással volt a világ legnagyobb motorgyárának teljesítményére is, 2020-ban közel 1,67 millió motor készült a győri Audi-gyárban, amely az elmúlt tíz év legalacsonyabb darabszáma. Jó hír viszont, hogy az autógyártás a kihívásokkal teli működési környezet ellenére is magas szinten maradt, köszönhetően a népszerű SUV-szegmensben versenyző Audi Q3 és Audi Q3 Sportback modelleknek.

Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként az elmúlt évben összesen 1 661 599 motort, ezen belül az elektromobilitás jegyében 87 343 e-motort gyártott. A motorgyártás eredményeit részletesen tekintve a vállalat 164 799 háromhengeres- és 730 998 négyhengeres benzinmotort gyártott. Emellett 315 972 négyhengeres dízelmotor készült Győrben. A legendás öthengeres Otto-motorból...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái