Előfizetői tartalom

Közeleg a QAnon-hívek által várt ítéletnap – Joe Biden beiktatása a mozgalom sorsát is megpecsételheti

A QAnon szélsőjobboldali amerikai mozgalom elvakult hívei szerint a leendő amerikai elnök, Joe Biden január 20-i beiktatási ünnepsége az utolsó alkalom arra, hogy az általuk messiásnak tartott Donald Trump végleg leszámoljon a szerintük egy globális sátánista, pedofil szekta részeként tevékenykedő demokrata elittel, és választási veresége után mégis megkezdhesse második elnöki ciklusát. A szélsőséges mozgalmat tanulmányozó szakértők szerint az egészen szürreális, vallásos jelleget öltő összeesküvés-elmélet fő próféciájának elmaradása tovább tizedelheti a mozgalom támogatóit a kudarcba fulladt múlt heti capitoliumi ostromot követően, illetve azok után, hogy az összeesküvés-elmélet kinyilatkoztatója (a rejtélyes Q) Trump választási veresége óta alig szólalt meg.

Joe Biden szerdán esedékes beiktatási ünnepségéhez közeledve a Capitolium ostroma előtti napokban tapasztalt várakozások, felfokozott hangulat jeleit lehet látni ismét a szélsőséges nézeteknek helyet adó amerikai online platformokon. A kongresszus épületét megrohamozó tömeg első soraiban ott voltak annak az az egészen szürreális nézeteket hirdető QAnon összeesküvés-elméletnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés