Előfizetői tartalom

Történelmi autóipari beruházást jelentettek be: hatalmas akkumulátorgyárat épít az SK Innovation Magyarországon

Az SK Innovation igazgatótanácsa arról döntött tegnap, hogy a két komáromi üzemük után felépítenek egy 30 GWh éves gyártókapacitású akkumulátorgyárat is Iváncsán. A beruházás 2,3 milliárd dollárból valósul meg, amely a legnagyobb zöldmezős beruházás lesz Magyarország történetében. A dél-koreai autóipari beszállító döntésével 2500 új munkahelyet hoz létre hazánkban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán élőben jelentették be néhány perccel ezelőtt, hogy az SK Innovation igazgatótanácsának döntése értelmében egy újabb, 30 GWh éves kapacitású akkumulátorgyárat építenek fel Magyarországon. Jun Kim, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a zöldmezős beruházás a tervek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés