FONTOS Durva fenyegetés jött, teljesen elzárhatják a gázt az oroszok
 
Előfizetői tartalom

Váratlan bejelentés a világ legnagyobb szennyezőjétől - Napelemboom és árzuhanás lehet az eredménye

Tar Gábor
Szakértői számítások szerint óriási mértékben, tizenhatszorosára kell növelni a kínai napenergiatermelést a következő négy évtizedben ahhoz, hogy a világ legfőbb szén-dioxid-kibocsátójának számító Kína teljesíthesse ambiciózus klímacélját, a karbonsemlegesség 2060-ra történő elérését. Kína már jelenleg is a világ legnagyobb napelemgyártójának számít, így a világ legnépesebb országának keresletnövekedése világszerte tovább csökkentheti a napelemprojektek költségét, ami nagyban elősegítheti a globális klímavédelmi törekvéseket.

Kína 2025-ig szóló, márciusban elfogadásra kerülő 14. ötéves terve a globális klímaváltozás elleni küzdelem egyik legfontosabb dokumentuma lesz – állapította meg a brit Carbon Brief klíma- és energiapolitikai szaklap elemzése már tavaly márciusban, pedig akkor még nem is lehetett sejteni, hogy fél évvel később Hszi Csin-ping kínai államfő az ENSZ közgyűlésén milyen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái