Előfizetői tartalom

Az egész világ arra kíváncsi, honnan ered a koronavírus - Kijózanító lehet a jelentés, amelytől a választ várjuk

Tar Gábor
Várhatóan nem írja felül jelentősen az új típusú koronavírus lehetséges eredetére vonatkozó eddigi feltételezéseket a WHO vuhani vizsgálódásairól szóló, napokban megjelenő előzetes jelentés. Eszerint a különböző elméletek közül a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a vírus egy köztes állatfajon keresztül denevérről terjedt át az emberre. Kérdés, hogy a kínai hatóságok által biztosított adatokon alapuló, illetve a WHO szakértői és a kínai kutatók által közösen készítendő WHO-jelentés miként taglalja majd a vírus vuhani laborból történő kikerülésére vonatkozó feltételezést, amelyről a WHO az utóbbi napokban egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett, míg az amerikai hírszerzési igazgató hivatala azt továbbra is lehetséges, további vizsgálatokat igénylő hipotézisként kezeli.

A tervek szerint a napokban jelenik meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új típusú koronavírus eredetét kutató, kéthetes vuhani helyszíni vizsgálódásának előzetes jelentése. A WHO szakértőinek korábbi nyilatkozataiból az feltételezhető, hogy a jelentés nem fogja konkrétan meghatározni, hogy honnan ered – a hivatalos adatok szerint mintegy egy év alatt világszerte...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái