Előfizetői tartalom

Kijózanító példák: rengeteg embert kell még beoltani, hogy egyáltalán elgondolkodhassunk a lazításról

Néhány ország kimagaslóan sok oltást adott be eddig lakosságarányosan, ebben a cikkben pedig azt nézzük meg, hogy a magas átoltottsággal mennyire tudták visszaszorítani a járványt a legtöbb beadott oltással büszkélkedő országok, valamint milyen mértékben tudtak enyhíteni a korlátozásokon. Egy fontos dolgot kiemelhetünk: ha kétszer annyi vakcinát adunk be, mint amennyit eddig összesen Magyarországon beadtunk, jelentős lazításra az sem lesz elég a nemzetközi példák szerint. Teljes nyitáshoz pedig nagyon (tényleg nagyon) sok vakcinát kell majd beadni.

Messze Izrael a világelső a beadott vakcinák ranglistáján, az országban 100 főre már 101,4 összesen beadott vakcina jut. Izrael már majdnem átoltotta a teljes lakosságot, de azért még mindig van bőven tér az oltásra, mert sokan nem kaptak még egyáltalán vakcinát. Fontos, hogy a nemzetközi adatbázisok a beadott összes vakcinát veszik alapul, amibe beletartozik az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés