Előfizetői tartalom

Vészjósló figyelmeztetés: agresszív terjeszkedésre készül a világ legnagyobb hadserege, pár éven belül háború jöhet

A kínai haderőben rendszeresített új technológiák támadó jellegűek, Kína arra készül, hogy kiszorítsa az Egyesült Államok katonai erejét Ázsiából – véli Philip Davidson tengernagy, az Egyesült Államok haderejének indiai–csendes-óceáni régiós parancsnoka. A szenior katonai vezető úgy látja, Kína 2027-ig megpróbálhatja fegyveresen az irányítása alá vonni Tajvant, melyet az Egyesült Államoknak minden eszközzel meg kell akadályoznia. A számok azt mutatják, hogy Kína tényleg nagyon rákapcsolt a fegyverkezésre: az elmúlt tíz évben duplázták a védelmi költségvetésüket és gőzerővel modernizálni kezdték haderejüket.

Célkeresztben Tajvan, Guam és az amerikai világrend „Egyszerűen nem értem, hogy miért fejleszt Kína ilyen képességeket, ha nem azért, hogy agresszív pózt vegyenek fel. Olyan rendszereket, képességeket fejlesztenek, illetve olyan pózt vesznek fel, amely azt jelzi, hogy érdekeltek az agresszióban” – fogalmazott Davidson az amerikai szenátus katonai szolgálati testülete előtt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái