Előfizetői tartalom

Joe Biden alig két hónapja elnök, de már összerúgta a port a világ legerősebb országaival

Joe Biden bő két hónapja vezeti az Egyesült Államokat, de már bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem az a puha, kompromisszum-orientált tárgyalópartner a nemzetközi porondon, mint amire sokan számítottak. Több katonai és gazdasági nagyhatalommal is igencsak hűvösen indul az új elnök viszonya: az Egyesült Államok politikai ellenfelei, mint Kína, Oroszország és Irán mellett még olyan Amerika-szövetséges országokkal is sikerült összeakasztania a bajuszt, mint Izrael vagy Szaúd-Arábia, de még a török elnök is tett elítélő nyilatkozatot Amerika új vezetőjéről.

„Gyilkosozás,” kemény fellépés Oroszországgal Vlagyimir Putyin elnök és barátja, Szergej Sojgu védelmi miniszter a hétvégén kirándultak Szibériában, rövidesen azután, hogy Joe Biden lelketlen gyilkosnak nevezte az orosz elnököt. Fotó: Kremlin Press Office/Anadolu Agency via Getty Images Joe Biden már a választási kampánya során is kemény fellépést ígért Oroszországgal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái