Előfizetői tartalom

Minden adott lenne, hogy a világ sztárja legyen az ország, mely évek óta a szakadék szélén egyensúlyoz

Manapság Törökországról nem a gazdasági sikerek, hanem az évek óta tartó permanens devizaválság jut eszünkbe, pedig minden adott lenne ahhoz, hogy ne a líra megállíthatatlan zuhanásáról és a lakosság elszegényedéséről írjunk. Ehhez csak egy kompetens és kevésbé piacellenes politikai vezetésre lenne szükség, aki megérti a közgazdaságtan alapvető logikáját, és nem akar minden áron szembe menni azzal.

Megint bajban a törökök Az elmúlt napok megint a török líra zuhanásáról szóltak miután Recep Tayyip Erdogan elnök váratlanul kirúgta a jegybank vezetőjét. Naci Agbal „bűne” az volt, hogy néhány nappal korábban 200 bázisponttal 19 százalékra emelte az irányadó kamatot a török jegybank (CBT). Erre azért volt szükség, mert tavaly év végén és 2021 elején ismét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés