Előfizetői tartalom

Egyre aggasztóbb, ami a orosz-ukrán határ körül történik - Ismét fellángolhat a hét éve húzódó háború?

Hetedik éve húzódik az orosz-ukrán konfliktus, eddig körülbelül 13 ezer ember halt meg a változó intenzitással zajló (polgár)háború során. Összesen 28 fegyverszüneti egyezményt kötöttek már a szembenálló felek egymással az évek során, viszont egyik sem bizonyult tartósnak a tavaly júliusi megállapodáson kívül. Az elmúlt napok eseményei viszont vészjósló irányt vettek, nagyon úgy néz ki, hogy ismét kiújulhat a kelet-ukrajnai konfliktus, pedig 2019-ben már majdnem sikerült a háborús helyzet rendezésről megállapodni.

Orosz nyomásgyakorlásból véres polgárháború A mostani helyzet értelmezéséhez célszerű visszanyúlni a polgárháború előtti Euromajdan-forradalom idejére. 2013-ban kereskedelmi, illetve asszociációs egyezményt akart aláírni a Viktor Janukovics vezette ukrán kormány az Európai Unióval, a megállapodástól viszont Oroszország nyomásgyakorlására elállt az ukrán politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés