elektromos auto
Globál

Kiderült, mi a véleménye a magyaroknak az elektromos autózásról

Portfolio
A Jövő Mobilitása Szövetség egy átfogó piackutatást készített 704 fő részvételével, továbbá elemezték a 2020-as elektromos töltőhálózati adatokat is. A kutatásból kiderült, hogy 41 millió kilométer megtételére elegendő áramot vételezett a hazai töltőhálózaton a 12 597 elektromos autó tulajdonos.

A Jövő Mobilitása Szövetség kiemelte, hogy az elektromos meghajtású járművek felhasználásával átlagosan 77 százalékkal csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás, így összesen 5,1 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást sikerült elkerülni a nyilvános töltőhálózaton végzett töltéseknek köszönhetően. Hangsúlyozták, hogy az otthon töltött elektromos autók nagy része éjszaka vagy napenergiával kerül feltöltésre, így az elektromos járművek használatával a fenntarthatóság és a környezet védelme kiemelten biztosítható.

A felméréséből az is kiderült, hogy a válaszadók 69 százaléka már vezetett elektromos járművet és az elektromos autózással kapcsolatos élményeiket az 5-ös skálán 4,6-ra értékelték, ami kiemelten jó. A válaszadók 41 százalékának a következő autója biztosan elektromos lesz, 30 százaléka reméli, hogy az lesz és csupán 15 százalék, aki még bizonytalan.

Az elektromos járműveket vezetési élmény szempontjából a megkérdezettek 70 százaléka kiemelten jónak, 23 százaléka jónak minősítette. Az elektromos meghajtású járművek előnyei közül a válaszadók 77 százaléka kiemelte, hogy helyben nem növeli a légszennyezettséget, 73 százaléka a csendesebb és rezgésmentes üzemmódot emelte ki, míg 71 százalékuk az alacsony üzemeltetési költségeket sorolta a legfőbb előnyök közé, de a válaszadók közel 70 százaléka a megújuló/zöld energiával tölthető, és az otthoni töltés lehetőségét is kiemelte.

Munkába járáshoz 11 százalékban elektromos robogót, 14 százalékban elektromos biciklit és 81 százalékban elektromos autót vásárolnának a kutatásban résztvevők.

KIDERÜLT, HOGY A VÁSÁRLÁS VISSZATARTÓ TÉNYEZŐJE A KÉRDŐÍVET KITÖLTŐK 60 SZÁZALÉKÁNÁL AZ, HOGY NINCS MÓDJA A MUNKAHELYÉN TÖLTENI ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰVÉT, 87 SZÁZALÉKUKNÁL PEDIG AZ AUTÓK MAGAS VÉTELÁRA.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

GettyImages-1211246460 (3)
védettségi igazolvány koronavírus vakcina védőoltás oltási igazolvány
koronavírus maszk getty stock
dunaferr dunaújváros vasmű
vaccine
pfizer vakcina koronavírus
balaton balatonfüred
románia maszk tesztelés

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
afganisztan robbanas