suzuki vitara
Globál

Megjelent a friss lista: ezek most a legnépszerűbb autómárkák

Portfolio
A koronavírus-járvány miatt nehezen indult az év a magyar autópiacon, áprilisban viszont látványos megugrás volt tapasztalható az új autók értékesítésében. A Carinfo.hu által közzétett adatokból az is kiderült, hogy a Suzuki továbbra sem talált legyőzőre, a márka értékesítette a legtöbb személyautót, míg a dobogó második és harmadik helyét a Toyota és a Ford szerezte meg. A kishaszongépjárművek eladásainál sem született meglepetés, a Ford magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt.

Látványos erősödéssel folytatódott az év a magyar autópiacon, múlt hónapban 10 521 új autót helyeztek forgalomba, amely 70 százalékos növekedést jelentett 2020 áprilisához képest. Az év első négy hónapját figyelembe véve elmondható, hogy 42 714 új autó került értékesítésre, amely 9,9 százalékos növekedést jelent 2020 azonos időszakához képest.

A múlthavi regisztrációs számokkal, azok erőteljes növekedésével kapcsolatban azonban azt is ki kell emelni, hogy tavaly áprilisban már nagyon erősen éreztette hatását a koronavírus-járvány. Hatalmasat zuhant az új autók értékesítése Magyarországon, így egy alacsony bázishoz képest következett be a mostani bővülés.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) által közzétett tájékoztatóból kiderült az is, hogy az értékesítésben a benzines autók túlsúlya érzékelhető a dízel autók kárára. Az elektromos autók piaca a teljes piachoz képest volumenében még mindig nagyon alacsony, és a növekedés mértéke egyelőre mérséklődött – írta az MGE.

Megállíthatatlan a Suzuki

A Datahouse friss statisztikáiból kiderült az is többek között, hogy

A LEGTÖBB AUTÓT A SUZUKI ADTA EL MÚLT HÓNAPBAN, SZÁM SZERINT 1551 DARABOT, A MÁRKA PIACI RÉSZESEDÉSE EZZEL 14,74 SZÁZALÉK VOLT.

A legnépszerűbb márkák listáján a második helyen a Toyota állt 1037 darab eladott új személyautóval és 9,9 százalékot megközelítő piaci részesedéssel, őket követte a Ford, a Skoda és a Kia áprilisban.

Múlt hónapban 2270 új kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, 61 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az egyes márkák közül a legtöbbet, 757 darabot, a Fordból adták el a magyar autópiacon, a márka piaci részesedése több, mint 33 százalék volt. A lista második helyén a Fiat következett 270 eladott járművel, míg a harmadik helyet a Toyota szerezte meg 215 darabos értékesítéssel múlt hónapban.

A forgalomba helyezett nagyhaszonjárművek száma 419 volt áprilisban, amely közel 174 százalékos bővülést jelentett a tavalyi év azonos időszakhoz képest. Múlt hónapban 8 új buszt helyeztek forgalomba, 77 százalékkal kevesebbet, mint tavaly áprilisban. A múlt hónapban forgalomba helyezett 550 motorkerékpár pedig köze 32 százalékkal haladta meg a tavaly áprilisi darabszámot.

Címlapkép forrása: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

utazás koronavírus
bécs
üveg
vakcina maszkviselés viszlát koronavírus
digitális bank chip
vakcina koronavírus beadás szputnyik

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
zoldek annalena baerbock