Előfizetői tartalom

Szép csendben félelmetes robothadsereget épít Vlagyimir Putyin

Oroszország egyre több mesterséges intelligenciát használó fegyverrendszert és autonóm fegyverek egész sorozatát fejleszti – olvasható egy független thinktank által az amerikai kormány megbízásából készített friss tanulmányban. A jelentés arra is kitér, hogy több ezek közül az eszközök közül már működőképes, de még számos új technika fejlesztése van folyamatban, amely a következő években zárulhat eredménnyel. Önműködő tankok, AI-vezérelt nukleáris rakéták, mesterséges intelligenciát használó tűzvezérlő rendszerek; Oroszország vezetése nem rejti véka alá, hogy a világ egyik leginkább automatizált hadseregét akarják felépíteni a következő években.

Oroszország robothadsereget épít Az Uran-9-es, Oroszország első önműködő szárazföldi harcjárműve (UGV). Fotó: Dmitriy Fomin / Wikimedia Commons A napokban publikált egy kifejezetten részletes jelentést a CNA biztonságpolitikai elemzőcég a mesterséges intelligencia orosz haderőben betöltött szerepéről. A 258 oldalas dokumentum azzal indít, hogy bár Oroszország más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés