Előfizetői tartalom

Meghívta az amerikai elnök az ukránt Washingtonba egy hétfői fontos telefonbeszélgetés során

MTI
Joe Biden amerikai elnök hétfőn telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és meghívta őt nyárra, egy személyes találkozóra az Egyesült Államokba - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója. Zelenszkij hétfőn a Twitteren közölte, örömmel elfogadta a meghívást, amit egyébként ő maga szorgalmazott egy hétvégi cikkben. A jelek szerint azonban nem a Biden-Putyin találkozó előtt lesz a személyes találkozó, hanem csak utána.

Sullivan közölte, hogy Biden - aki a hónap közepén, Svájcban találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - támogatásáról biztosította Zelenszkijt. "Lehetőségük volt hosszasan beszélni az Egyesült Államok és Ukrajna kapcsolatának minden kérdéséről, és Biden elnök elmondta Zelenszkij elnöknek, hogy határozottan ki fog állni Ukrajna szuverenitása, területi integritása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés