Előfizetői tartalom

Európa egyik meghatározó hadiipari központja épül fel Magyarországon

A nulláról építi újra a magyar kormány a hazai hadiipart, olyan tempóval, hogy csak az előző évben hat új üzem építéséről született megállapodás. A döntéshozók azzal számolnak, hogy 2030-ra már többszáz milliárd forint fölötti kibocsátást ér el a hazai hadiipar, a honvédelmi igények kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységre is sor kerül – mondta el Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a Portfolio-nak. Komplett ökoszisztéma jön létre hazánkban: bevonnák a gyártásba beszállítói oldalról a hazai kkv-szektort, illetve az innovációba a magyar egyetemeket is, ennek támogatása végett új befektetési alap, innovációs központ és egy koordinációs központ is létrejön. A miniszter arról is beszélt, hogy szeretné hamarosan ismét magyar tulajdonban látni a budapesti repteret.

Portfolio: A múlt héten lezajlott egy zártkörű parlamenti ülés, melyen beszámolt a frissített védelmi ipari stratégiáról és arról, hogy a magyar hadiipari vállalatok egy új entitás, a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. alá kerülnek. Miért volt szükség erre az összevonásra? Miben befolyásolja ez a lépés a magyar haderőfejlesztés menetét? Palkovics László: A honvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés