Előfizetői tartalom

Egyre több dolog derül ki az indiai mutánsról - és egyáltalán nincs minek örülni

Portfolio
Az indiai koronavírus-variáns legalább kétszer nagyobb eséllyel okoz súlyos megbetegedést, mint a brit, és a vakcinák is kevésbé hatásosak ellene - derítették ki skót tudósok. Ma Magyarországon 10 ezer fő alatt volt az újonnan beoltottak száma a reggeli adatban, ami rendkívül alacsony, és az átoltottság elakadását mutatja. Tegnaptól hazánkban is megszűnt a tömeges oltás időszaka, azaz már csak kevesebb oltóponton lehet oltáshoz jutni, ezt a oltási hajlandóságban látott visszaesés indokolja. Pedig a nemzetközi példák között akad egészen elrettentő is: Chile legalább 60%-át beoltotta a lakosságának (azaz 5%-ponttal többet, mint mi), mégis lezárásra kényszerültek, mert az egészségügyi rendszerük túltelítődött. Izrael az ellenpélda, ahol már beltérben sem kell maszkot viselni. Legfrissebb keddi híreink percről percre.

2021. június 15. 20:30 Megosztás Szlovéniában hivatalosan véget ért a járványhelyzet, de a korlátozások maradnak Szlovéniában hivatalosan véget ért a járványhelyzet, de amíg a kormány nem dönt a jelenleg is érvényben lévő korlátozások enyhítésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés