Előfizetői tartalom

Egyre több dolog derül ki az indiai mutánsról - és egyáltalán nincs minek örülni

Portfolio
Az indiai koronavírus-variáns legalább kétszer nagyobb eséllyel okoz súlyos megbetegedést, mint a brit, és a vakcinák is kevésbé hatásosak ellene - derítették ki skót tudósok. Ma Magyarországon 10 ezer fő alatt volt az újonnan beoltottak száma a reggeli adatban, ami rendkívül alacsony, és az átoltottság elakadását mutatja. Tegnaptól hazánkban is megszűnt a tömeges oltás időszaka, azaz már csak kevesebb oltóponton lehet oltáshoz jutni, ezt a oltási hajlandóságban látott visszaesés indokolja. Pedig a nemzetközi példák között akad egészen elrettentő is: Chile legalább 60%-át beoltotta a lakosságának (azaz 5%-ponttal többet, mint mi), mégis lezárásra kényszerültek, mert az egészségügyi rendszerük túltelítődött. Izrael az ellenpélda, ahol már beltérben sem kell maszkot viselni. Legfrissebb keddi híreink percről percre.

2021. június 15. 20:30 Szlovéniában hivatalosan véget ért a járványhelyzet, de a korlátozások maradnak Szlovéniában hivatalosan véget ért a járványhelyzet, de amíg a kormány nem dönt a jelenleg is érvényben lévő korlátozások enyhítésről, azok továbbra is fennmaradnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái