Előfizetői tartalom

Volt elit kommandós, milliomos vállalkozó és radikális nacionalista - Bemutatjuk Izrael új vezetőjét

A hétvégén hivatalosan is lezárult a 12 éve tartó Netanjahu-korszak és távozott a veterán politikus Izrael miniszterelnöki posztjáról. A közel-keleti országot egy jobboldali radikális politikus, Naftali Bennett irányítja tovább, aki korábban Netanjahu szövetségese volt, majd ellenzékbe került és a centristákkal szövetkezve veszi most át a miniszterelnöki széket. Naftali Bennett sikeres katona és vállalkozó volt, 16 év politikai tapasztalattal és számos ellentmondásos kijelentéssel a háta mögött. Bemutatjuk Izrael új első emberét.

Elit kommandós lesz Izrael miniszterelnöke Nagyon szűk, mindössze 60-59-es többséggel választotta miniszterelnökké Naftali Bennett-et az izraeli országgyűlés, a Knesszet, miután a politikus pártja, a Jamina koalíciós megállapodásra jutott a centrista Jair Lapid által irányított Jes Atiddal és a párt szövetségeseivel. A koalíciós egyezmény értelmében Bennett 2023-ig irányítja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái