korhaz epulet
Globál

Kötelezövé tették számukra az oltást, tömegesen mondtak fel a houstoni kórház dolgozói

MTI
Másfélszázan távoztak egy houstoni kórház dolgozói közül, mert a koronavírus elleni oltásra akarták kényszeríteni őket - írta szerdán az AP amerikai hírügynökség. A 153 alkalmazottak egy része felmondott, más részüket pedig elbocsátotta munkáltatójuk - közölte a kórház kedden.

Az ügy előzményeként a Houstoni Metodista Kórház két hétre fizetés nélküli szabadságra küldte még június 7-én 178 dolgozóját, mivel addig adott nekik időt, hogy oltassák be magukat, de nem tették. A 178 felfüggesztett alkalmazott közül 117-en pert indítottak, ám a bíró, Lynn Hughes alaptalannak ítélte a fő panaszos, Jennifer Bridges állítását, miszerint a vakcinák "kísérletiek és veszélyesek", Bridges azon állítását pedig, miszerint a beoltás elvárása a náci koncentrációs táborok kényszerített emberkísérleteihez hasonlít, elítélendőnek minősítette.

A bíró szerint a kórház nem kényszerítette arra a felpereseket, hogy beoltassák magukat: szabadon választhattak, hogy megteszik-e, vagy máshova mennek dolgozni.

Az ügynek még nincs vége, mert a bíró ítélete ellen a felperesek ügyvédje fellebbezett. Az Egyesült Államokban más kórházak is erőteljesen szorgalmazzák alkalmazottaik beoltatását. Jogi szakértők szerint az ilyen vakcinaelvárásokat a bíróságok valószínűleg helyben hagyják - különösen közegészségügyi válság, például járvány idején -, és csak egészségügyi gondok, terhesség vagy vallási meggyőződés esetén lesznek megértők az oltás elutasítóival.

Címlapkép: Shutterstock

fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
pag sziget horvatorszag
indiai mutáns koronavírus mutáció variáns
európai bizottság brüsszel eu európai unió
harry potter
bukarest
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
joe biden