Előfizetői tartalom

Miért fejleszt elrettentő hadsereget Magyarország? Megérkezett a kormány részletes válasza

Huszák Dániel
Közzétették tegnap a Magyar Közlönyben Magyarország új katonai stratégiáját, amely a Honvédség fejlesztése és alkalmazása mellett a hadiipar fejlesztésével és a hazánkat fenyegető potenciális veszélyforrásokkal is kiemelten foglalkozik. A stratégia nagy hangsúlyt fektet hazánk szuverén védelmi képességeinek koordinációjára és javítására, illetve a NATO kötelékén belüli együttműködés összehangolására és a nemzetközi szerepvállalás ösztönzésére is. A stratégiának eleme az a célkitűzés is, hogy 2024-től Magyarország védelmi költségvetése a GDP 2%-a fölé nőjön. A stratégia felülvizsgálata négy évente lesz szükséges.

Folyamatosan romlik a nemzetközi biztonsági helyzet Mentőjármű siet egy fegyveres támadás helyszínére Afganisztánban. A nemzetközi koalíciós erők gyors kivonulása miatt félő, hogy az országban jelentősen növekszik majd a terrorfenyegetettség, amelynek komoly nemzetközi ramifikációi lehetnek. Fotó: MTI Fotó/Ghulamullah Habibi Tegnap este megjelent a Magyar Közlönyben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái