Előfizetői tartalom

Megerősítette Benkő Tibor: visszatérhetnek a magyar katonák Afganisztánba

Bár a NATO-misszió véget ért, elképzelhető, hogy a közeljövőben úgy alakul a politikai helyzet, hogy visszatérnek a magyar katonák Afganisztánba – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy csütörtöki sajtóeseményen. A miniszter arról is beszélt, hogy Magyarország számára a legnagyobb fenyegetettség délről jön, a migrációs útvonalakon keresztül, viszont NATO-tagként szükséges esetén segít azoknak az államoknak, amelyeket Oroszország esetleges fenyegetése veszélyeztet. Ruszin-Szendi Romolusz vezérezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoka azt is elmondta az eseményen: számos új állandó honvédségi alakulat jöhet létre a jövőben, első körben azokban a megyékben, ahonnan sok ezren elmentek katonának, de nincs a régióban állandó alakulat.

A Magyar Honvédség legfontosabb feladata jelenleg a 2017-ben elindult honvédelmi- és haderőfejlesztési program – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy mai sajtóeseményen. Az eredetileg Zrínyi 2026 néven indult program már túlmutat az eredetileg meghatározott időponton és egy hosszú távú projektté vált, ennek az oka, hogy nagyon gyorsan változnak a biztonsági körülmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés