Előfizetői tartalom

Feszült a helyzet Ukrajna körül: 32 ország gyűlt össze Oroszország hátsó kapujában, Putyinék provokációtól tartanak

Közel két hétig tartott a Sea Breeze fedőnevű hadgyakorlat a Fekete-tengeren, mely során az Egyesült Államok és Ukrajna még 30 országgal közösen „a térség biztonságának szavatolását” és a „nemzetközi jog betartatását” gyakorolta. Oroszország az egészet provokációnak nevezte és válaszul tengeri célpontok lebombázását és repülőgépek megsemmisítését gyakorolta. Arra is figyelmeztették a szereplőket: akár katonai válaszcsapást is véghez visznek, ha Amerika vagy szövetségesei megközelítik a Krímet. A gyakorlat véget ért különösebb „biztonsági incidensek” nélkül, viszont Amerika jelezte: egyelőre még nem vonják ki a hajóikat a térségből és az sem biztos, hogy elkerülik a vitatott hovatartozású félszigetet, hiszen hamarosan újabb gyakorlat kezdődik a térségben.

30 országgal gyakorlatozott Ukrajna és Amerika A USS Ross a Sea Breeze gyakorlaton. Fotó: Yulii Zozulia/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images Lezárult a Sea Breeze (Tengeri fuvallat) névre hallgató nemzetközi hadgyakorlat, mely során az Egyesült Államok és Ukrajna 30 országgal közösen, a Fekete-tengeren és a környékbeli szárazföldi területeken végzett csapatmozgásokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés