Előfizetői tartalom

Magyarország nincs egyedül a kötelező védőoltással: egyre több ország lépi meg

Zsoldos Ákos
Magyarországon bevezetik a kötelező oltást az egészségügyben, de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nem állna meg itt: javaslatuk szerint biztosítani kéne a munkaadóknak a jogot, hogy kötelezzék az oltás felvételére a munkavállalókat. A kötelező oltás nem ritka a világon, számos ország már a teljes felnőtt lakosságát kötelezte rá, igaz, legtöbb helyen a szabályozás egyelőre irreleváns, mert alacsony az átoltottság. A fejlett világ nem lépett egyelőre erre az útra, Nyugaton egyelőre csak bizonyos körökben tették kötelezővé az oltást, ebben a magyar szabályozás egyáltalán nem egyedi eset. A világszerte gyorsan szigorodó szabályozás viszont abba az irányba mutat, hogy hamarosan szélesebb körben lesz kötelező a védőoltás felvétele.

Nagy visszhangot keltett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének tegnapi, Portfolio-n ismertett javaslata, amely szerint jogszabályban kéne biztosítani, hogy a munkaadók számára álljon rendelkezésre a lehetőség a kötelező koronavírus elleni védőoltás előírásáról. Az MKIK emellett bizonyos szakmákban jogszabályilag tenné kötelezővé a védőoltás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái