Előfizetői tartalom

21 pontos mestertervvel próbálja Joe Biden megoldani kormányának legnagyobb krízisét

Évtizedek óta nem látott mennyiségű illegális bevándorló próbált bejutni az Egyesült Államokba a mexikói határszakaszon minden hónapban, mióta Joe Biden átvette az elnöki széket, a kialakult helyzetet a Biden-kormány legsúlyosabb kríziseként emlegetik. A Fehér Ház tegnap közölt egy 21 pontból álló bevándorlási tervet, mellyel oldanák a migrációs nyomást. Amellett, hogy a krízis kialakulását a Trump-kormányra kenik, Joe Bidenék felgyorsítanák a menekültkérelmek elbírálását - így a beléptetést és a deportációt is. Jelenleg az illegális bevándorlók 60-70%-át deportálja a Biden-kormány, csak a gyerekeket engedik be tömegesen, ami miatt mindkét pártból kritizálják az új elnököt. Nem látszik, hogy a mostani akcióterv ezen a gyakorlaton hogyan változna.

20 éve nem látott migrációs nyomás A 2000-es évek eleje óta nem látott csúcson van az illegális bevándorlás az Egyesült Államokban: csak júniusban mintegy 189 ezer jogosulatlan határátlépési kísérletet regisztráltak az amerikai határvédelmi szervek a mexikói szakaszon. Az ezt megelőző hónapok számai alapján egyértelműen kijelenthető, hogy tartós és folyamatos a migrációs...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái