Előfizetői tartalom

Csalódtak az ukránok Joe Bidenben, Amerika esküdt ellensége felé fordulnak

Nagyon úgy néz ki, hogy nem jöttek be Ukrajna Biden-kormányhoz fűzött reményei: hiába ápolt szoros kapcsolatot a jelenlegi elnök az ukrán kormánnyal Obama alelnökeként, sem hatalmas fegyverszállítmányokat, sem gazdasági mentőcsomagokat, sem katonai intervenciót nem sikerült eddig kicsikarni az Egyesült Államoktól a 2014 óta háborútól sínylődő országnak. Nagyon úgy néz ki, hogy az ukrán kormány megunva Amerika tétlenségét, most Kínához, az Egyesült Államok fő riválisához fordul.

Nem hozza Biden a papírformát 2009-től 2017-ig volt Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, a 2014-es orosz-ukrán konfliktus közben kiemelt feladata volt az ukrán kormánnyal való egyeztetés az ország területi integritásának, haderőfejlesztésének és gazdasági működésének segítése végett. Joe Biden fia, Hunter Biden be is ült egy ukrán energiavállalat, a Burisma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés