Előfizetői tartalom

Szép csendben elképesztő szuperfegyver-arzenált fejlesztett Kína

Amellett, hogy Kína globális gazdasági nagyhatalommá nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben, a 2010-es évek során rengeteg erőforrást öltek a hadseregük modernizációjába is, számos vélekedés szerint azért, hogy geopolitikai ambícióiknak fegyveresen is érvényt tudjanak szerezni. Nem túlzás azt mondani, hogy a kínaiak a mai napig ontják magukból az újabbnál újabb katonai technológiákat, némely ezek közül még az Egyesült Államok fegyverrendszereinek színvonalát is meghaladja.

Új rakéták Repülőgép-hordozók semlegesítésére specializálódott DF-21D rakétarendszerek egy kínai katonai parádén. Fotó: Andy Wong - Pool /Getty Images A legnagyobb áttörést talán rakétatechnológiák terén érte el a Kínai Népköztársaság az elmúlt évtizedben, hiszen számos olyan korszerű rakétarendszert is fejlesztettek, amely viszonylag egyedinek mondható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés