Előfizetői tartalom

Bejelentették a tálibok: vége a háborúnak Afganisztánban, több tucat ország emberei próbálnak menekülni

Portfolio
|
MTI
A háborúnak vége Afganisztánban, az uralom típusa és a rendszer formája hamarosan tisztázódik - jelentette ki a tálibok politikai irodájának szóvivője vasárnap az al-Dzsazíra katari székhelyű tévének nyilatkozva. Közben több, mint 60 ország képviselői szólították fel a tálib vezetést az önuralomra és arra, hogy meg kell engedniük a saját állampolgáraiknak, illetve az afgánoknak, hogy el tudjanak menekülni. A Reuters kaotikus jelenetekről számolt be a kabuli nemzetközi reptéren, ahonnan katonai gépekkel próbálják a nyugati hatalmak menekíteni az embereket, de afgán harcosok igyekeznek ezt akadályozni. Ezzel együtt a tálibok azt hangsúlyozzák, hogy a normális élethez visszatérést garantálják és nem akarnak riadalmat kelteni az emberekben.

Felelősségteljességet és békét sugall az új tálib vezetés A tálibok politikai irodájának szóvivője, Mohammed Naim elmondta, hogy egyetlen diplomáciai testület vagy annak bármelyik központja sem volt célpont. Hozzátette, szervezete mindenkit biztosít arról, hogy gondoskodik az állampolgárok és a diplomáciai képviseletek biztonságáról. "Készek vagyunk párbeszédet folytatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés