Előfizetői tartalom

Amerika gyakorlatilag felszerelte a tálibokat modern fegyverekkel – Nézzük, mit kaparintottak meg a dzsihadisták

Körülbelül 2000 milliárd dollárt költött el az Egyesült Államok az afganisztáni intervencióra, ebből 83 milliárd dollár ment el az afgán haderő felszerelésére és kiképzésére. Miután az Afgán Nemzeti Hadsereg nagy része egy puskalövés nélkül letette a fegyvert, jelentős mennyiségű amerikai hadianyag jutott a radikális iszlamista tálibok kezébe, nem is beszélve arról, hogy a kiképzett kormánykatonákat is biztosan megpróbálják majd integrálni az új rendbe. Nézzük, milyen fegyvereket zsákmányoltak a tálibok.

Rengeteg pénz ment el az afgán haderő fejlesztésére Amerikai katona tanítja az afgán kormányerőket M16-os gépkarabélyok használatára, 2007-ben. Fotó: US Army via Commons Körülbelül 2000 milliárd dollárt költött az Egyesült Államok az afganisztáni háborúra 2001 és 2021 között, hivatalos amerikai adatok szerint ebből 83-88 milliárd dollár ment az afgán haderő kiképzésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés