Előfizetői tartalom

Terrorhullám, migráció, politikai feszültség – Európára is veszélyes a tálib dzsihád győzelme?

Afganisztánban győzött a dzsihád. A tálibok bebizonyították: igenis képes egy lerongyolt kézifegyverekkel felszerelt milícia elsöpörni az Egyesült Államok által felszerelt és kiképzett haderőt, sőt, számos vélemény szerint ezzel Amerika is vereséget szenvedett. Sok politikai elemző kezdte el vizsgálni, hogy milyen kockázatokkal jár majd az Afganisztánból meginduló menekülthullám, a valós veszélyt viszont nem biztos, hogy épp a saría elől menekülő emberek jelentik, hanem azok a már fejlett országokban élő szélsőségesek, akiket inspirálhat a tálibok győzelme – legyen szó iszlamistákról vagy más radikális mozgalmakról.

Jöhet az újabb menekültválság? Győztek a tálibok Afganisztánban, a várható szigorú saría-törvénykezés elől pedig ezrek menekülnek a kabuli reptéren, katonai repülőgépeken és a még nyitva lévő határátkelőkön keresztül az országból. Egyes politikai elemzők azt vizionálják, hogy emiatt megismétlődhetnek azok a képsorok, melyeket a 2014-2016-os években láthattunk:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés