Előfizetői tartalom

A sivatag közepén akarja felhúzni a jövő fenntartható ökovárosát egy különc milliárdos

Marc Lore, a Walmart volt e-kereskedelmi igazgatója kitalálta, hogy felhúz egy teljesen új, 5 milliós lakosságú modern, diverz, klímabarát várost valamelyik amerikai sivatag közepén. A projekt megvalósításához 400 milliárd dollár kellene, a várost pedig úgy alakítanák ki, hogy mindenhova 15 percen belül el lehet jutni, így autókra sem lenne szükség. A város neve Telosa lenne, már weboldaluk is van.

Ökováros a sivatagban A múlt héten fedte fel Telosa terveit Marc Lore, a Walmart volt vezérigazgatója, aki saját maga körülbelül 4 milliárd dolláros vagyonnal bír. Lore úgy látja, hogy az amerikai várostervezés fenntarthatatlan, túl nagy az urbánus közösségek környezet-szennyezése, drágák az ingatlanok és nem elérhető mindenki számára elfogadható áron minőségi egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés